Stigmatizáltak

(feltöltés alatt)

 

Galgóczy Erzsébet (1905 - 1962)

 

 

 

Stigmáinak leghitelesebb tanúja a lelkivezetője, Doroszlai Kálmán plébános, és érseki tanácsos volt, aki 1945 - ben  a Kisújszállási plébánia lakásába fogadta be Erzsébetet és gondoskodott róla. A plébános szavai szerint ő győződhetett meg a legjobban Erzsébet, Isten és emberszeretéről, türelemmel viselt szenvedéséről, misztikus életéről, akinek húsz éven át volt a lelkivezetője.

Számos imameghallgatás erősíti meg a plébános szavait.

 

 

 

 

 

 

 

Pió Atya

 

 

Francesco Forgione 1887. május 25. született Pietrelcinában, aki már 16 évesen belépett a Kapucinus Ferences Testvérek Rendjébe, és felvette a Fratel Pio (Pio testvér) nevet.  1910 augusztus 10 - én szentelik pappá és az ezt követő években kezdett erős fájdalmat érezni, ahol később a stigmák megjelentek: tenyerén, talpán és a mellkasán. De a stigmák csak 1918. szeptember 20- án jelentek meg először, ima közben. Krisztus társa lesz a szenvedésben. Halála előtt néhány héttel, mely 1968, szeptember 23 -án következett be, a stigmák teljesen eltűntek.

Pio atya életében a stigmák mellett legismertebb és több tanú által igazolt rendkívüli jelenség a gyónók lelkének, gondolatainak olvasása, valamint az ún. bilokáció (egyszerre két helyen való jelenlét). Közismert, több esetben tanúsított és sokszor vizsgált jelenség volt továbbá a rendkívül magas testhőmérséklet (48 fok) és egy nagyon kellemes, intenzív virágillat, amely jelenlétéhez vagy az általa használt tárgyakhoz kötődött. (Ld. Castelli, Francesco: Padre Pio sotto inchiesta. Ares, Milano 2008. Közli a jelentést arról a vizsgálatról, amelyet Rafaele Carlo Rossi püspök 1921. június 14. és 24. között tartott San Giovanni Rotondóban a (mai nevén) Hittani Kongregáció megbízásából.)

 

 

Több csoda történt általa. Egyszer Pio atya monostorában egy szerzetes elfelejtett ostyát előkészíteni a szentmise áldozathoz, az Eucharisztához. Csak néhány rendelkezésre álló ostya volt. De az átváltoztatás után, amikor Pio atya elkezdte kiosztani az ostyát az embereknek, több ostya maradt a szertartás végén, több mint amennyit azelőtt felszenteltek.

 

 

 

 

Manduria, Debora

 

1992, a jelenések kezdetén, Debora csak 19 éves volt, nemsokkal később megjelentek a stigmák, a fején a kezén és a lábán, melyek eltűnnek és időnként újra megjelennek.

 

 

 

 

 

 

 

 

A manduriai jelenésekről ezen a weboldalon olvashatnak:  www.jelenesmanduriaban.hu/