Eukarisztikus csodák

Lanciano

 A Lanciano -i templom a csoda idején

 

A közép-olaszországi Abruzzo tartomány városában, az ősi Anxanum romjaira épült Lanciano több mint 1200 éve őrzi a katolikus egyház első és legnagyobb eukarisztikus csodájának ereklyéit. A csoda a nyolcadik század közepén következett be, a város Szent Legonzianónak szentelt templomában. Egy bazilita szerzetesnek kételyei támadtak afelől, hogy Jézus valóban jelen van az oltáriszentségben. A szentmise bemutatása során, az átváltoztatásnál az ostya valóban élő hússá, a bor pedig élő vérré változott át. A vér öt szabálytalan formájú és különböző nagyságú rögben alvadt meg. A hússá vált szentostyát 1713-tól kezdve egy művészi, finoman cizellált, nápolyi kézművesek által készített ezüst oltáriszentség-tartóban őrzik, míg a vért egy gazdagon díszített, ősi kristálykehelyben tárolják.

   
Bár mind az 5 Vérrög különböző nagyságú, mégis súlyuk egyenként 16,505 gramm! Érdekesség még, hogy együttmérve mind az 5 Vérrög súlya szintén 16,505 gramm!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     A Lanciano -i  ostya átváltoztatás után 1300 évvel ezelőtt, és most                                                               

1574-től kezdve számos egyházi vizsgálatot rendeltek el, amelyet a 20. században 1970-71-ben, majd 1981-ben folytattak a legmodernebb orvostudományi eszközökkel. A legnagyobb tudományos pontossággal végzett, szövettani és laboratóriumi vizsgálatok a következő eredményeket állapították meg:

A hús valódi hús, a vér valódi vér.

A hús és a vér az emberi fajhoz tartozik.

A hús lényegi alkotóelemei egy emberi szívet mutatnak:

A húsban jelen van metszetben a szívizom, szívbelhártya, a bolygó ideg és a bal szívkamra.

A hús és a vér ugyanabból az AB vércsoportból való.

A vérben — a laboratóriumi vizsgálatok szerint — a friss emberi vérre jellemző arányban találtak proteineket. Jelen vannak továbbá a következő elemek: klorid, foszfor, magnézium, kálium, nátrium és kalcium.

A csodás húst és vért 1300 éve természetes állapotában őrzik, az ereklyék ki vannak téve fizikai, légköri és biológiai hatásoknak, ennek ellenére eredeti állapotukban maradtak fenn. Ez már önmagában véve rendkívüli jelenség.

Az eddig elvégzett tudományos vizsgálatok egyértelmű és mindenre kiterjedő, igenlő választ adtak a közép-olaszországi Lanciano eukarisztikus csodájának hitelességét igazolva.

Eukarisztikus csoda Najuban

Julia Kim ( Naju, Dél - Korea) 1987 óta kap égi üzeneteket a Szűzanyától és az Úr Jézustól. A Szent Ostya Julia nyelvén 13 – szor változott át 1988 és 1998 között. Roman Dnylak (a Vatikánból) és Dominic Su püspökök szintén tanúi voltak az Eukarisztikus csodának Najuban és Sibuban, és leírták tanúvallomásaikat, mely szerint a csodák hitelesek.

 

 

1995. október 31. II. János Pál Pápa személyesen is tanúja volt egy Eukarisztikus csodának, mely a Pápa magán kápolnájában történt a Szentmise alatt.

 

 

 

 

A Garabandáli Conchita csodálatos megáldoztatása